Konu
:
> Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)
MALZEMELER
3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gr Kuzu Kuşbaşı
100 gr İnce Kıyılmış Mantar
2 Soğan
2 Domates
1 Fincan Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
2 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
2 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak
pişirerek pilavı hazırlayın
Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin
Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın
Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın
Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin
Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul