Konu
:
> Mercimekli pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Mercimekli pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Mercimekli pilav
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş)
1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç
7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş)
1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır)
1 çay bardağı soya yağı
Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Teflon tencereye 1/2 çay bardağı soya yağı koyun
Havuçları kızartın ve tencerede bırakın
Başka bir tençereye kalan yağı koyun
Isınınca içine tavuk etlerini atın ve karıştırın
Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış havuçlar ve taze fasülyeden atıp tuz ilave edin, hepsi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun ve ateşi kapatın
Pirinç, haşlanmış mercimek, karabiber ve kırmızı biberi de katarak iyice karıştırın
Bu karışımı teflon tenceredeki havuçların üzerine yayın ve dört bardak sıcak su dökün
Kaynamaya başlayıca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, 5-6 dakika dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Havuçların aralarına maydanoz dalları yerleştirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul