Konu
:
> Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)
MALZEMELER
1/2 kg Pirinç
1/2 kg Patlıcan
2-3 Çarliston Biber
1 Su Bardağı (225 gr) Zeytinyağı
3-4 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3 Su Bardağı (750 mI) Et Suyu
Kızartma İçin Sıvıyağ Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin
Bol su ile 2-3 kez yıkayıp süzgece alın
Patlıcanları alacalı soyup kesme şeker büyüklüğünde doğrayın
Acısını çıkarmak için tuzlu suda yarım saat beketin
Bol suda yıkayıp süzgece alın
Çarliston biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın
Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın
Başka bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberleri kavurun
Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırın
Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin
Tuz ekleyip orta ateşte 10 dakika kavurun
Kaynamakta olan domatesli et suyunu pirince ilave edip karıştırın
Tozşekeri ekleyip karıştırın
Kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın
Ateşi kısıp 10 dakika pişirin
Ateşten alıp 15-20 dakika dinlendirin
Kızarmış patlıcanları pilava ekleyip pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul