Konu
:
> Tel Şehriyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Tel Şehriyeli Pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tel Şehriyeli Pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1 adet kesmeşeker
Tuz
2 su bardağı dolusu tel şehriye
HAZIRLANIŞI
Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır
Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır
Şeker, tuz atılır
Yıkanmış pirinç ilave edilir
Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir
Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır
Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir
Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul