Konu
:
> Sebzeli pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Sebzeli pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Sebzeli pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun
Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın
Suyunu koyun, pişmeye bırakın
Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın
Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın
Bu arada bütün soğanı tencereden alın
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun
Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın
Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın
Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul