Yalnız Mesajı Göster

> Sebzeli pilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sebzeli pilav



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın Suyunu koyun, pişmeye bırakın Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın Bu arada bütün soğanı tencereden alın
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla