Yalnız Mesajı Göster

> Vişne Marmelatı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Vişne Marmelatı



MALZEMELER
5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

HAZIRLANIŞI
Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla