Konu
:
> Ayva Reçeli -I
Yalnız Mesajı Göster
> Ayva Reçeli -I
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Ayva Reçeli -I
MALZEMELER
1
5 kg ayva
1
5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın
Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın
Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul