Konu
:
> Sucuk
Yalnız Mesajı Göster
> Sucuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Sucuk
MALZEMELER
5 kilo dana kıyması, döşle karışık
20 gr kırmızı toz biber
10 gr yenibahar
20 gr karabiber
80 gr tuzla dövülmüş sarmısak
100 gr tuz
5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)
HAZIRLANIŞI
Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir
Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa
sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır
Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır
İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır
Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul