Yalnız Mesajı Göster

> Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik)



MALZEMELER
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)


HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz
Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz
Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir (Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla