Konu
:
> Ciğer Tava
Yalnız Mesajı Göster
> Ciğer Tava
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Ciğer Tava
MALZEMELER
1/2 su bardağı un
1 koyun karaciğeri
1 çorba kaşığı kekik
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Koyun karaciğerinin zarlarını soyun
Daha sonra yarım parmak eninde uzun parçalar halinde doğrayın
Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgece koyup, bekletin
Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra gazete kağıdı üzerine döktüğünüz un ile iyice karıştırın ve iyice unlayın
Ardından parçaları ikişer, üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın
Ciğerleri kuvvetli bir ateşte bir dakika kadar kızartıldıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alın ve servis tabaklarına koyun
Bütün ciğerlerin kızartılması bittiğinde tabağın üzerine tuz ve kekik serpiştirip, sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul