Konu
:
> Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi
HAZIRLANIŞI
Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz
Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız
Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz
Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız
Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz
Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz
Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz
Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul