Yalnız Mesajı Göster

> Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)



MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker


HAZIRLANIŞI
Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz
Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz
Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz
2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla