Konu
:
> Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker
HAZIRLANIŞI
Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir
Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz
Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız
Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız
Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz
Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz
2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul