Yalnız Mesajı Göster

> Enginar Çanağında Fasulye Salatası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Enginar Çanağında Fasulye Salatası



MALZEMELER
7 adet enginar
2,5 su bardağı kuru fasulye
1 dal defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Öncelikle yedi adet enginarı zeytinyağı, limon ve tuzlu suda 20 dakika pişirelim
Daha sonra kuru fasulyeyi çok az sıvıyağı ilavesiyle içine 2 adet defne yaprağı atarak haşlayalım ve süzelim Defne yaprağını atalım
Şimdi enginar çanaklarımızın üzerine 2-3 yemek kaşığı süzdürülmüş kuru fasulyeyi koyalım
En üste sosumuzu döküp, taze nane yapraklarını ince kıyılmış haliyle süsleyelim Servise sunalım

SOSUN TARİFİ
Derin bir sos kabında malzemelerimizi sırayla koyup bir güzel karıştıralım

Alıntı Yaparak Cevapla