Konu
:
> Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası (6 Kişilik)
MALZEMELER
1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
500 gr arpacık soğanı
Tuz
225 ml beyaz şarap
125 ml su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
3 domates, kabukları soyulup doğranmış
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kişniş karabiber
HAZIRLANIŞI
İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın
Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun
Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün
Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun
Tuz ve biberle tatlandırın
İyice karıştırın
Bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak
pişirin
Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak
daha pişirin
Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak
ağır ateşte kaynatarak çektirin
Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın
DİKKAT:
Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin
Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin
HAZIRLAMA:
Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın
Soğanları bütün tutun
SERVİS ÖNERİLERİ:
Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir
Çünkü önceden hazırlanabilir
Sıcak ekmekle sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul