Konu
:
> Kepekli Finduk Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
> Kepekli Finduk Ekmeği
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kepekli Finduk Ekmeği
MALZEMELER
3 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın
1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun
Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun
Kabarması için 20 dakika bekletin
İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun
Hamurun üstünü derinlemesine kesin
Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin
Sıvıyağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin
180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul