Konu
:
> Havuçlu ve Bezelyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Havuçlu ve Bezelyeli Pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Havuçlu ve Bezelyeli Pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
2/3 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuç
1/2 demet dereotu
1/2 çay kaşığı safran
yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin
Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın
Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin
3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın
Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın
Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım
kaynattıktan sonra altını kısın
Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün
Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
bekleyin
Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor
Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın
Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul