Yalnız Mesajı Göster

> Havuçlu ve Bezelyeli Pilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Havuçlu ve Bezelyeli Pilav



MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
2/3 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuç
1/2 demet dereotu
1/2 çay kaşığı safran
yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım
kaynattıktan sonra altını kısın Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
bekleyin Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla