Yalnız Mesajı Göster

> Bulgur Pilavı (10 kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Bulgur Pilavı (10 kişilik)



MALZEMELER
700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (15 litre) et suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayıp süzün Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin Pilavı ateşten alın Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin
Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla