Yalnız Mesajı Göster

> Kestaneli Piliç

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kestaneli Piliç



MALZEMELER
1 piliç
1 baş soğan
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı margarin
10-15 adet kestane
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın
Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin
Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,
margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir
Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır
Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla