Yalnız Mesajı Göster

> Sahur Bohçası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sahur Bohçası



MALZEMELER
3 tane yufka
2 adet tavuk göğsu
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI
Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin Aralarına dävülmüş cevizin yarısını koyun
Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün Tavukları üzerine yerleştirin Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin
Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün


Alıntı Yaparak Cevapla