Konu
:
> Yufkalı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
> Yufkalı Tavuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Yufkalı Tavuk
MALZEMELER
1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
200 gr margarin
200 gr tereyağ
750 gr pirinç
5 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun
Etleri parçalara bölün
Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin
Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin
Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika beklettikten sonra, sıcak tavuk suyu ile haşlayın
Tavuk suyu böreğin üzerini biraz aşmalıdır
Tepsinin ağzını kapatıp, suyu iyice çekilene dek bekletin
Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip 10 dakika kadar kavurun
Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle koyup, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın
Daha sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın
Haşlanmış tavuk parçalarını, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul