Konu
:
> Pastırmalı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
> Pastırmalı Kuru Fasulye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Pastırmalı Kuru Fasulye
MALZEMELER
400 gr kuru fasulye
125 gr pastırmadan hazırlanan pastırmalı-domatesli harç
büke garni
1-2 dal taze kekik
1 kurutulmuş acı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın
Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın
Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin
Dilerseniz büke garni, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin
Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın
Büke garniyi, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın
Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul