Konu
:
> Köfteli enginar
Yalnız Mesajı Göster
> Köfteli enginar
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Köfteli enginar
MALZEMELER
7 kişilik
7 adet iri enginar
1 adet havuç
400 gr yağsız kıyma
1/2 limon suyu
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı mısır unu
karabiber
yenibahar
6 diş sarmısak
1/2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı konserve bezelye
1/2 demet maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyin ve ayıklayın
Tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar limonlu su koyun
Havucu küp şeklinde kesin
Onları da tencereye koyun ve hepsini beraber haşlayın
Fazla ezilmemeleri gereklidir
Bir kaba kıymayı koyun
Soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın ve mısır unu, yenibahar, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyip yoğurun
7 tane yassı yuvarlak köfte yapın
Enginarları bir tepsiye dizin
Üzerlerine bezelye ve havuç doldurun
dövülmüş sarmısak, tuz, salça, sıvı yağ ve enginarın kalan haşlama suyunu karıştırarak bir sos elde edin ve bu sosu enginarların üzerine kalanını da tepsiye dökün
Köfteleri enginarların üzerine dizin
Orta dereceli fırında pişirin
Köftelerin üzerine domates dilimleri de koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul