Yalnız Mesajı Göster

> Kereviz Çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kereviz Çorbası



MALZEMELER
2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe eritilir İçine ince doğranmış soğan ilave edilir Birkaç kez çevrilir Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir 1-2 kez daha çevrilir Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir Arzuya göre tuz konur

Not ve öneri: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur


Alıntı Yaparak Cevapla