Yalnız Mesajı Göster

> Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)



MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
35 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın Kabağı haşlayıp, ezin Malzemeye ilave edin
Yoğurarak hamur yapın 1 parmak kalınlığında açın Yuvarlak kalıplarla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla