Yalnız Mesajı Göster

> Balkabağı Tatlısı - I

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Balkabağı Tatlısı - I



MALZEMELER
3 kg bal kabağı
15 kg toz şeker
225 gr kaymak
15 su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI
Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla