Konu
:
> Balkabağı Tatlısı - I
Yalnız Mesajı Göster
> Balkabağı Tatlısı - I
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Balkabağı Tatlısı - I
MALZEMELER
3 kg bal kabağı
1
5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1
5 su bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin
Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin
Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin
Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun
Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun
Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul