Yalnız Mesajı Göster

> Bademli Keşkül

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Bademli Keşkül



MALZEMELER
50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt

HAZIRLANIŞI
Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın Kuplara veya kaselere boşaltın Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla