Yalnız Mesajı Göster

> Armut Tatlısı (2) (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Armut Tatlısı (2) (6 Kişilik)



MALZEMELER
3 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal likörü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti


HAZIRLANIŞI
3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin
En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin
Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla