Konu
:
> Armut Bombası
Yalnız Mesajı Göster
> Armut Bombası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Armut Bombası
MALZEMELER
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın
HAZIRLANIŞI
Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun
Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın
Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın
Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir
Bir kenarda soğumaya bırakın
Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın
Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin
Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir
Armutları servis kabına dik olarak oturtun
Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm
kalınlığında sıvanır
Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm
kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın
En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün
Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun
Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün
En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul