Yalnız Mesajı Göster

> Elmalı - Erikli Beze

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Elmalı - Erikli Beze



MALZEMELER
Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker

İç için :

yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Elmaları soyup kabaca dilimleyin Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın Azar azar toz şekeri ilave edin İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin Fazla bekletmeden kremayla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla