Konu
:
> Elmalı - Erikli Beze
Yalnız Mesajı Göster
> Elmalı - Erikli Beze
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Elmalı - Erikli Beze
MALZEMELER
Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker
İç için :
yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın
Elmaları soyup kabaca dilimleyin
Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın
Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün
Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın
Azar azar toz şekeri ilave edin
İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin
Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın
Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin
200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin
Fazla bekletmeden kremayla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul