Yalnız Mesajı Göster

> Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)



MALZEMELER
1 Yufka
15 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
300 gr Tel Kadayıf
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Şerbet malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Tezgaha yufkayı serinCevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın Yufkayı rulo şeklinde sarın
Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 15 parmak kalınlığında kesin Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin
Bir kapta şeker ve suyu kaynatın Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla