Yalnız Mesajı Göster

> Italyan Usulü Beze

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Italyan Usulü Beze



MALZEMELER
150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çubuk vanilya
25 su bardağı süt

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın 2 su bardağı sütü
kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın Vanilyalı sütü, karıştırarak yumurta tozşeker karışımına ilave edin
Kremayı benmari usulü pişirin Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun
Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın Yumurta aklarını kar halini alıncaya dek çırpıp içine kalan 2 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırın Yumurtalı karışımdan 2 çorbakaşığı alıp suya bırakın İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla