Konu
:
> Kremalı Meyve
Yalnız Mesajı Göster
> Kremalı Meyve
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kremalı Meyve
MALZEMELER
200 gr soyulmuş badem
1/5 su bardağı süt
1/5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
10 adet kayısı
7 adet armut
1/5 su bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı nişasta
8 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Kaynamış suda birkaç dakika beklettiğiniz bademleri süzüp soyun
Ince şeritler halinde doğradıktan sonra badem yağıyla yağlanmış bir fırın tepsisinde kızartın
Kayısı ve armutları zar şeklinde doğrayın
Sonra bir kapta erittiğiniz tereyağı ya da margarine, nişastayı ilave edip karıştırın
Krema ile sütü bir kerede boşaltın
Karıştırmaya devam ederek şekeri ve 50 gr bademi katıp ve 3-4 dakika kadar kaynatın
Hazırlanan kremayı büyük ve derince bir kaseye boşaltın
Sonra meyveleri üste koyun ve kalan bademlerle üstünü kaplayın
Servis etmeden önce içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak tatlıyı biraz ısıtın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul