Yalnız Mesajı Göster

> Krem Şantili Kabak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Krem Şantili Kabak



MALZEMELER
1 kg kabak
3 adet yumurta
200 gr krem şanti
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu


HAZIRLANIŞI
Kabakların, kabuklarını kazıyın Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin
Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın
Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Servis tabağına alarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla