Konu
:
> Kaymaklı Elma Tatlısı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Kaymaklı Elma Tatlısı (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kaymaklı Elma Tatlısı (4 Kişilik)
MALZEMELER
4 adet elma (takriben 1 kg)
2 tane karanfil (koku vermesi için)
1 adet limon suyu
1 litre normal su
1 litre kaynak suyu
1 kilo 50 grtoz şeker
40 gr kaymak veya krem şanti
HAZIRLANIŞI
Önce 1 adet limonu 1 kg normal suya sıkın ve 4 adet starkin elmayı bütün olarak soyun
Ortasını elma çıkaracağıyla tamamen çıkartıp limonlu suya atın
Derin bir tencereye 1 kg memba suyunu koyup 2 adet karanfili suya atın
Limonlu sudan elmaları çıkartıp ocaktaki suyun içine atın
Kaynamaya başladıktan sonra 15 ila 20 dakika sonra tatlının pişip pişmediğini kontrol edin
Kontrolü söyle yapın: Bir ağaç kürdanı elmalara batırın, elmaya kolay girip çıkıyorsa pişmiş, güçlükle girip çıkıyorsa henüz pişmemiş demektir
Elma pişmişse kapaklı olarak dinlenmeye bırakın
Bu sayede elmayla karangfil kokusu kolaylıkla birbirine karışır
Bu pişirilen natürel renkli elmadır ve elmanın doğal rengini verir
Şayet elmayı elma şekeri gibi kırmızı renkli elde etmek istiyorsanız
Normal pişirmeden evvel 50 gr toz şekeri küçük bir tavaya koyup 1 kahve kaşığı limon suyu ilave ederek orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak altın sarısı bir renk alana dek kavurun
Bu hale gelince bir çay bardağı soğuk su koyun ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın
Küçük bir şişeye koyun
Bu renklendirici şerbetin artanını daha sonra da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul