Konu
:
> Karamelli Şambalı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
> Karamelli Şambalı Tatlısı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Karamelli Şambalı Tatlısı
MALZEMELER
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
süslemesi:
badem yada fındık
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şekerin yarısını koyup, şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun
Şeker rendi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ilave edin
Ağdalaşana kadar ocakta bırakın
Karamelleştiğinde içine kalan 1,5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin
Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra soğumaya bırakın
Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği de ekleyin
İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın
Küçük bir fırın kabını yağlayın şeker ve un serpiştirin
Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun
Fırından çıkartır çıkartmaz şerbeti üzerine dökün
Ardından üzerini tercihinize göre badem yada fındık ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul