Yalnız Mesajı Göster

> Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)



MALZEMELER
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatınSu kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edinTopaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırınHamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alınSoğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edinYumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkınÖnceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirinFırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyunPatlıcanları profiterollerin içine doldurunDilerseniz bademle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla