Konu
:
> Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)
MALZEMELER
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın
Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin
Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın
Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın
Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin
Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın
Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin
Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun
Patlıcanları profiterollerin içine doldurun
Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul