Konu
:
> Kürdan Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
> Kürdan Tatlı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kürdan Tatlı
MALZEMELER
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya
HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu kaynatın
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin
Bir dakika daha kaynatın
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin
soğumaya bırakın
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın
3 cm genişliğinde kesin
Her bir ruloya birer kürdan batırın
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul