Yalnız Mesajı Göster

> Kürdan Tatlı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kürdan Tatlı



MALZEMELER
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya


HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu kaynatın Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin Bir dakika daha kaynatın Ateşten alıp vanilyayı ilave edin soğumaya bırakın
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın 3 cm genişliğinde kesin Her bir ruloya birer kürdan batırın Kızdırılmış çiçek yağında kızartın
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller


Alıntı Yaparak Cevapla