Konu
:
> Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)
MALZEMELER
2 Yumurta
1 Çay Fincanı Süt
1 Çay Fincanı Nişasta
5 Çay Fincanı Un
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
100 gr Çekilmiş Antepfıstığı
2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
ŞERBET İÇİN
2
5 Su Bardağı Tozşeker
2 Su Bardağı Su
2 Damla Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun
Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün
Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin
Yufka inceliğinde açın
Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin
Kare şeklindeki hamuru büzün
Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin
Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın
Peçete serilmiş tabağına alın
Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın
Limon suyunu ilave edin
Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın
Antepfıstığına bulayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul