Konu
:
Karides Güvec
Yalnız Mesajı Göster
Karides Güvec
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides Güvec
MALZEMELER
1/2 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun
Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin
Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın
Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin
Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın
Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul