Konu
:
Patatesli Balık Graten
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Balık Graten
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Balık Graten
Malzemeler :
• 400 gr
Sudak fileto
• 2 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarmısak
• 5 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 yemek kaşığı kapari
• 1/2 adet limon
• 4 adet patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı galeta unu
• Tuz
•Karabiber
Hazırlanışı :
Fırını 190 dereceye getirip ısıtın
Aynı derecede pişirin
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın
Sarmısağı soyup havanda dövün
Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdekleri çıkarın ve küp şeklinde doğrayın
2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtın
Soğanı ilave edip 5 dakika pembeleştirin
Sarmısak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın
Ağzını kapatmadan, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin
Kaparileri ince ince kıyıp koyulaşmış sosa ilave edin ve 3 dakika daha pişirin
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin
Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bir sıra patates dizin
Dizdiğiniz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpin
Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizin, yine tuz ve karabiber serpin ve balık filetolarını yerleştirin
Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirin ve tekrar tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balığın üzerine domates sosunu dökün
Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştırın ve en üste de galeta ununu serpin
Balığı fırında 35 - 40 dakika pişirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul