Konu
:
Dil Balığı Limonlu
Yalnız Mesajı Göster
Dil Balığı Limonlu
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Balığı Limonlu
Malzemeler :
• 4 adet dil balığının filetoları
• 1 limonun suyu
• 2 adet haşlanmış enginar (parmak boyunda dilimlenmiş)
• 25 gr margarin Sosu İçin
• 1,5 su bardağı tavuk suyu
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1/2 limonun kabuğunun rendesi
• 1,5 limon suyu
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 2 çay kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı kuru tarhun
• Bir tutam toz zencefil
Hazırlanışı :
4 adet dil balığı filetolarını limonlayıp tuz ve biberleyiniz
Dil balığı filetolarının içine 2`şer dilim çubuk enginar dilimlerini koyup rulo yapınız
Derin bir tavanın dibini margarin ile yağlayıp ruloları yatık olarak dizip üzerine kapatacak şekilde su koyup üzerini kapatıp 7-8 dakika pişiriniz
Sosu için, tavuk suyunu, limon kabuğu rendesi ile bir tencereye koyup kaynama noktasına getirip orta ateşte 5 dakika tıkırdatınız
Mısır nişastası ile limonun suyunu karıştırıp tıkırdayan tavuk suyuna ilave edip 5 dakika boyunca devamlı karıştırınız
Yumurta sarılarına şekeri koyup iyice pişen tavuk suyunu azar azar yedirip tekrar pişen tavuk suyuna ilave edip ocaktan alınız
Tarhun ve zencefili ilave edip haşlanmış dil balıklarını tabağa koyup üzerine sosu döküp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul