Konu
:
Dil Balığı Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Dil Balığı Tavası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Balığı Tavası
Malzemeler :
• 5 adet 250 gr`lık dil balığı
• 75 gr (5 çorba kaşığı)
• Margarin (ezilerek yumuşatılmış)
• 1/4 limon
• 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Bir tutam toz kırmızı biber
• Un
• Suyla çırpılmış yumurta sarısı
• Galeta unu
• Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Hazırlanışı :
Hazırlık
Hazırladığınız çeyrek limonun suyunu sıkın
Margarini katıp, ezerek karıştırın
Kıyılmış maydanozu ve toz kırmızı biberi ilave edin
Ezerek malzemeyi Sana`ya yedirin
Dil balıklarını önce una bulayın ve fazla ununu silkeleyin
Sonra az miktarda su ile çırpılmış yumurta sarısına bulayın
En son olarak da galeta ununa bulayıp, fazlasını silkeleyin
Un, yumurta ve galeta ununa bulanmış dil balıklarını kızgın yağda kızartın
Ana Yemek
Dil balıklarını temizleyin, derisini çıkartın ve yıkayın
Orta kılçığını takip ederek başından kuyruğuna kadar bir kesik atın
Kestiğiniz hizadan fileto çıkarır gibi her iki tarafın etini kılçığından koparmadan sıyırın
Önce margarini hazırlayın
Aşağıda gösterildiği gibi, margarini limon suyu, maydanoz ve kırmızı biber ile birlikte ezin
Yağı buzdolabında soğutun
Dil balıklarını hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın
Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın
Yağ kızınca balıkları tavaya koyup, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Kestiğiniz orta kısım iki yana doğru kıvrılacaktır
Kızarmış dil balıklarını süzdürerek yağdan çıkartın
Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa aktarın
Her balığın ortasına eşit miktarda maydanozlu Sana`dan koyun
Haşlanmış sebzelerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul