Konu
:
Mayonezli balik
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezli balik
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonezli balik
Gereçler:
250 gram beyaz etli balık
1 adet kuru soğan (küçük boy)
1 adet defne yaprağı
½ havuç
1 çay kaşığı tuz Mayonez için:
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu
½ çay kaşığı tuz
Yapılışı:Balığın içini, eğer pullu balıksa pullarını temizleyin
Bir tencereye balığı örtecek kadar su doldurun
Tuzu koyup karıştırın
Kuru soğanı soyup dörde bölün
Soğan, defne yaprağı ve havucu ekleyin
Balığı da koyup kaynatın
Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balığı alın
Derisini ve kılçıklarını ayıklayın
Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın
Yumurtanın sarısını iyice çırpın
Sıvı yağı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin
Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin
Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin
Tuzu ekleyip tekrar karıştırın
Hazırlamış olduğuınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin
Servis tabağına alıp üzerine az zeytinyağı gezdirin
Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip soğuk servis yapın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Bu meze için bütün beyaz etli balıkları kullanabilirsiniz
Kırlangıç ve levrek en uygun olanlarıdır
Mayonezi yapmak zahmetine katlanmak istemiyorsanız hazır mayonez de kullanabilirsiniz
Balığı haşladığınız suyu atmayın
Balık suyu çok kıymetlidir
Pilavda veya çorba yapımında kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul