Konu
:
Balik pane
Yalnız Mesajı Göster
Balik pane
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balik pane
Gereçler:
1 kg mezgit
½ su bardağı un
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
¼ kg tereyağ
3 adet yumurta 100 gr
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yapılışı:Balıkları alırken filetosunu çıkartın
İyice yıkayıp kurumaya bırakın
Filetoları tuz ve biberleyin
Yumurtaları bir kapta çırpıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın
Tuz ve biberlenmiş filetoları önce beyaz una, bilahare kaşarlı yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa bulayıp tava kızgınlaştırılmış tereyağına atın
İki yanı koyu sarı bir renk alıncaya kadar kızartın
Servis Önerileriıcak servis yapın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)ervis yaparken balıkların üzerine az miktarda ince doğranmış maydanoz serpebilir, fındık büyüklüğünde birer adet tereyağı parçası koyabilirsiniz
Tereyağını kızdırırken ateşe dikkat edin yağı yakabilirsiniz
İsterseniz tereyağını bir miktar sıvı yağ ile karıştırabilirsiniz
Yağ yanmayacağı gibi paneler daha hafif olur
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Dil, karagöz, Trança (dilimlenmiş)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul