Konu
:
Firinda patatesli balik
Yalnız Mesajı Göster
Firinda patatesli balik
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda patatesli balik
Gereçler
1/2 kg beyaz etli balık
3 adet patates (irice)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı galeta unu
100 gr
Kaşar peyniri
karabiber
tuz
YapılışıBalıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz)
Balık filetolarını yanmazda tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız
Kızarmış balıkları soğumaya bırakınız
Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırınız
Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız
Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilave serpiniz
Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave ediniz ve iyice karıştırınız
Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz
Karışımı tepsideki balıkların üstğüne dökünüz
1500C fırında 25 ila 30 dakika pişiriniz
Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyunuz
5 dakika sonra çıkarınız
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)
Dikkat: Rendelenmiş kaşar peynirlerinin tamamen erimiş olmasına ancak yanmamış olmasına dikkat ediniz
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Beyaz etli bütün balıklar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul