Konu
:
> Salepli Aşure
Yalnız Mesajı Göster
> Salepli Aşure
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Salepli Aşure
MALZEMELER
4 su bardağı hazır sıvı salep
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası ve nişastayı ezmek için 1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir tencerenin içine, içime hazır salebi, suyu ve toz şekeri koyalım
Üzerine 1 su bardağı suyla iyice ezip, karıştırdığımız nişastayı ekleyelim
Sonra ocağın altını orta ısıya getirip, bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim
Salepli karışım kaynamaya başladığında hemen haşlanmış aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi tencerenin içine aktaralım
Öte yandan iyice yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, pişmeye bırakalım
Pirinçler iyice uzayıp, yumuşayınca ocağın altını kapatıp, tenceredeki karışımı ılınmaya bırakalım
Bir taraftan da kaselerimizi hazırlayalım
Ilınan salepli aşureyi kaselere paylaştırıp, üzerine pekmez damlatıp, dövülmüş ceviz serpiştirelim ve servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul