Yalnız Mesajı Göster

> Sakızlı Muhallebi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sakızlı Muhallebi



MALZEMELER
1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı buğday nişastası
2 paket damla sakızı
1 kg süt
1 paket margarin

Sos malzemesi :

3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket margarin
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltınEritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla