Yalnız Mesajı Göster

> Portakallı - Elmalı Kup

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Portakallı - Elmalı Kup



MALZEMELER
50 gr kuru üzüm
2 yumurta
800 gr elma
1 büyük portakal
15 çorbakaşığı toz şeker
150 gr krem şanti

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Portakalın kabuklarını küçük parçalar halinde kesin ve kaynayan suda iyice haşladıktan sonra suyunu süzüp kurutun
Portakalın suyunu sıkın Temizlediğiniz kuru üzümleri 3 çorbakaşığı portakal suyunun içinde yaklaşık 10-12 dakika bekletin Bu arada elmaları soyun ve kesin Kalan portakal suyu ve toz şekerle iyice pişirin Bu esnada yumurta sarılarını ialave edin ve bir çatal yardımıyla iyice karıştırın Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın
Yumurta aklarını iyice çırpın 3 çorbakaşığı yumurta akını elmalı karışıma ilave edin Krem şantiyi yumuşayıncaya kadar karıştırın ve bir kısmını ayırdıktan sonra üzümlere katın Oluşan üzümlü karışımı, dört kup bardağına eşit şekilde dağıtın
Uzerlerine elmalı karışımdan da ekledikten sonra krem şantiyle süsleyerek soğuk soğuk
servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla