Konu
:
> Portakallı - Elmalı Kup
Yalnız Mesajı Göster
> Portakallı - Elmalı Kup
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Portakallı - Elmalı Kup
MALZEMELER
50 gr kuru üzüm
2 yumurta
800 gr elma
1 büyük portakal
1
5 çorbakaşığı toz şeker
150 gr krem şanti
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Portakalın kabuklarını küçük parçalar halinde kesin ve kaynayan suda iyice haşladıktan sonra suyunu süzüp kurutun
Portakalın suyunu sıkın
Temizlediğiniz kuru üzümleri 3 çorbakaşığı portakal suyunun içinde yaklaşık 10-12 dakika bekletin
Bu arada elmaları soyun ve kesin
Kalan portakal suyu ve toz şekerle iyice pişirin
Bu esnada yumurta sarılarını ialave edin ve bir çatal yardımıyla iyice karıştırın
Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın
Yumurta aklarını iyice çırpın
3 çorbakaşığı yumurta akını elmalı karışıma ilave edin
Krem şantiyi yumuşayıncaya kadar karıştırın ve bir kısmını ayırdıktan sonra üzümlere katın
Oluşan üzümlü karışımı, dört kup bardağına eşit şekilde dağıtın
Uzerlerine elmalı karışımdan da ekledikten sonra krem şantiyle süsleyerek soğuk soğuk
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul