Yalnız Mesajı Göster

> Portakal Bavaruaz

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Portakal Bavaruaz



MALZEMELER
10 gr jelatin
2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
50 gr şeker
1/4 lt süt
125 gr krema
2 portakal


HAZIRLANIŞI
Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın
Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin
Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla