Yalnız Mesajı Göster

> Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)



MALZEMELER
9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu


HAZIRLANIŞI
Portakalları keskin bir bıçakla soyun Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin Çekirdekleri varsa ayıklayın
Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün
Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun Soğuk olara servis yapın
HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin
ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün


Alıntı Yaparak Cevapla